Hopp til innholdet

Starte nettbutikk

Vi lager nettbutikken for deg

Hvordan starte nettbutikk?

Hvilken strategi velger man for å skape suksess på nett og hvilke verktøy eller tjenester burde man ta i bruk? Nettbutikker vokser og vokser, det er den digitale verdenen som har kommet for å bli! Les videre og se hva våre TOPP tips er for deg som skal starte et eventyr på nett! Dette er høy-aktuelle spørsmål som er dagens tema. Vi har ofte slike samtaler med kundene våre, både gjennom kundeservice og på salgsmøter eller fra eksisterende kunder som vil utvide nettstedet eller nettbutikken sin. Det er så klart megaviktige spørsmål i ferden når man skal starte nettbutikk for bedrift, organisasjon eller hva det måtte være. Vi jobber med flere ulike typer butikker på nett, og det er stor forskjell fra den ene til den andre. MEN, alle har vi et felles mål – skape konverteringer og salg.

Hvordan starte nettbutikk | Nettpakke.no
Hvordan starte nettbutikk?

Nettbutikker er en utfordring

La oss starte med hvorfor det ikke bare handler om å bygge opp en fin butikk, men å skape innhold som trekker de rette kundene til din side via organiske søk og riktig annonsering.

Google står for mesteparten av trafikken som kommer inn og ut til nettbutikker. Her er det Google AdWords og SEO (Søkemotoroptimalisering) som gjelder. Hvis man setter opp en nettbutikk har du en begynnelse på noe. Men man behøver innhold, og så så litt mer innhold. Det skal være skrevet slik at leserne vil fortsette å lese. I tillegg vil man at Google skal tenke at dette er en interessant side med de riktige ordene plassert fordi det er det søkeren leter etter.

Nettbutikk for bedrift

Har du en organisasjon, et lag eller er du en bedrift som har tenkt å utvide for å delta i de store mulighetene som ligger på nett? Da er det mange ting å tenke på, en nettbutikk for bedrift har også flere regler å holde seg innenfor og her er det viktig å holde styr på tingene slik at man ikke rammes av GDPR bøter eller klager. Hos oss i Nettpakke har vi klare retningslinjer vi kan sette opp slik at du overholder lovene.

Nettbutikk for bedrift | Nettpakke.no
Nettbutikk for bedrift

TOPP 5 tips for deg som skal starte nettbutikk

1. Vit hva du skal selge

Hva selger du? Hvem er det til? Her er det viktig å gjøre en god research på forhånd slik at du vet hvordan du stiller deg ved siden av aktører som tilbyr lignende produkter. Det er mange gratisverktøy på nett som f.eks Keywordtool. Det anbefaler vi å bruke for å se hvilke ord eller innhold og relaterte treff som kan brukes for å evaluere konkurransen.

2. Finn et godt navn / domene

Når du skal starte nettbutikk, anbefaler vi å velge noe som enten kan lett forbindes til det du driver med, eller et merkbart navn som er ledig, både i Brønnøysundregistrene og som Domene. Hvorfor? Fordi da blir det enklere når man søker opp bedriften og relasjoner til ditt nettsted kommer høyere opp i treffene på Google. Et godt navn er noe man husker, og det samme er presentasjonen av et godt produkt, så om man har disse to koblet sammen så er du allerede godt på vei.

3. Lag en forretningsplan

Ikke undervurder kostnadene for nettbutikken. Det er viktig å finne en balanse fra start slik at man er klar over marginene. Regn ut hva du sitter igjen med etter et salg. Ikke bare tenk på topplinjen, men regn ut hva det koster med: Skatt, frakt, produksjon og innkjøpspris, SEO og markedsføring. Alt dette kan trekkes ifra et/flere salg for å se hva bunnlinjeresultatet er. Hvis man tar et utgangspunkt i dette, så slipper man å brenne seg.

4. Nettbutikker må har riktig farge og design

Farger og en stil som passer din nettbutikk vil ha mye å si. Viktig å følge en og samme stil men fonter som matcher og en innbydende følelse som går gjennom hele butikken som en rød tråd. Det skal være enkelt for kunden å navigere seg gjennom varer, og enkelt å relatere farger til kjøpsknapper. Selgende tekster fenger, så hvert og et ord til en produktbeskrivelse har noe å si. Her kommer også bilder inn med stor betydning! Det er helt korrekt = Bilder selger! Tydelig og klare fotografier gir et inntrykk for kunden om hva de kan forvente seg, er det dårlig kvalitet og kornete kan det være nok til at ditt besøk stikker unna.

5. Gjør nettbutikken din synlig

Nå kommer vi inn på det siste topp-tipset vårt. Det er SEO og Markedsføring. Etter at du har begynt drømmen din (Eller skal begynne), så kommer den viktgste biten som står mellom deg og dine potensielle kunder. Synlighet. Etter at butikken er oppe, så må man altså la folk finne nettbutikken. Det første å anbefale er å få en detlajert SEO analyse av din nettbutikk. Deretter finne svakhetene og gjøre den så teknisk perfekt som mulig for å bli funnet i søkemotorene. Så legge opp en god plan for innholdsproduksjon som skaper jevnlig trafikk, dette kan løses ved å anskaffe seg løpende SEO avtaler.

Skal du starte nettbutikk er markedsføringen en detalj som må brukes ordentlig og finjusteres slik at man ikke kaster penger ut av vinduet. Her kan man gå fullt ut med å finne kunder via sosiale medier og Google Ads. Mulighetene er megastore, men det som er viktig er å ikke bare sette opp en annonse, nei – her er det snakk om å finjustere «target» inn på de målgruppene du vil finne. Dette gjøres slik at man ikke kaster bort penger på unødvendig trafikk. Du vil ha relevant trafikk til ditt nettsted! Hos Nettpakke kan vi hjelpe med dette da vi har løsninger på hvert et plan, både for SEO og markedsføring via annonser.

Les mer om SEO for bedrift her.

Markedsføring for nettbutikker
Gjør nettbutikken din synligere enn andre nettbutikker

Da håper vi at dette ga en god pekepinn på hvordan din drøm kan bli en suksess. Lykke til!

Se våre tjenester her, ta kontakt med kundeservice for å finne din Nettpakke Nettbutikk