Hopp til innholdet

Hvorfor må du ha kjennskap til metaverset?

Hvorfor må du ha kjennskap til metaverset? Fordi dette kommer til å bli kjempe stort, og fordi metaverse er en naturlig utvikling forhold hvordan folk samhandler digitalt. Metaverset bringer det du kanskje opplever som digitalt, kaldt og følelsesløst, til liv med varme, følelser og farger. Dette vil forandre kundenes digitale vaner og vil skjerpe kravene til digital leveranse hos alle bedrifter. På sikt. Metaverset er ikke et et stort ukjent og skremmende fenomen der ute, tvert i mot! Metaverset er ganske fantastisk (!) og vil med årene vise hvor langt den digitale verden kan komme. Både i en sosial samhandling mellom mennesker og med en kreativ økonomi.

En virtuell versjon av den digitale verden

I den sosiale samhandlingen i metaverset vil opplevelsen av det man ser, være så tett knyttet opp til følelser – og gi en så nær opplevelse – at avstanden mellom for eksempel familiemedlemmer på hver sin side av jordkloden vil oppleves som minimal. Metaverset er en virtuell versjon av den digitale verden. Der du har din egen avatar og kan «henge» med venner, familie og forretningsforbindelser virtuelt.

Mange kaller metaverset en 3D-modell av internett. – Et nettverk av 3D viriuelle verdener som har til hensikt å knytte mennesker sosialt. I futurisme og science fiction blir det ofte beskrevet som en hypotetisk iterasjon av Internett som en universell virtuell verden. For å ha interaktivitet i metaverset, må man bruke VR-briller. Ikke overraskende tok VR-briller markedet med storm under pandemien!

Hvordan er metaverset relevant for min bedrift?

Vi forstår at metaverset kanskje ikke oppleves som relevant for din bransjen, men vi mener likevel at det er viktig å følge med på digitale trender for planleggingen av markedsføringskampanjer og produktutvikling for 2023 og fremover. Det er viktig å forstå hva som kan komme som følge av metaverset i årene fremover.

I dag er de fremste selskapene innen metaverset Roblox og Epic Games – selskaper som de fleste barn og ungdom er godt kjent med. Lego har nå inngått samarbeid med Epic Games for å forme metaverset for barn. Målet er å utvikle et trygt og morsomt sted for barn, å gi en oppslukende digital opplevelse for barn der trygghet og personvern er en prioritet. Lego og Epic Games har ikke delt mange detaljer om samarbeidet enda, så her blir det både spennende og viktig å følge med!

Litt fakta om Metaverset

Metaverset ble et allment tema for tech-nerds i 2021. Et begrep som første gang ble nevnt i sci-fi novellen Snow Crash i 1992. I oktober i fjor ble Facebook Inc. endret til Meta Plattforms Inc. for å proklamere rebrandingen til facebook og satsningen på metaverse. Meta Plattforms har i dag 68 % daglige brukere i Norge.

Nå går vi fra å være tilskuere – til å få bli en del av noe

Metaverse dreier som om all den teknologien som må finnes opp underveis. Samtidig gjøres medieinntrykkene sterkere ved bruk av VR, 3D og effekter. Resultatet for sluttbruker blir en opplevelse av å være en del av noe – og ikke en tilskuer. Ut av dette kommer kreativ økonomi som påvirker det sosiale, og akkurat dette er uhyre spennende!

Du driver kanskje en bedrift som lager pizza, eller kanskje du er partner i et advokatfirma? Så hvorfor i alle dager er dette viktig for deg? Metaverset er foreløpig sannsynligvis ikke viktig for deg i det hele tatt! Men tenk hvordan det vil være når du kan friste kundene dine med pizza gjennom VR og 3D? Eller demonstrere hvordan du bistår dine klienter, og kan gi en sterk opplevelse av seier? Det er kanskje en skremmende tanke, men likevel er det viktig å være oppmerksom på at dette kan være realiteten for dine konkurrenter om noen år.

Nettpakke kan foreløpig ikke hjelpe deg innen VR og 3D. Men det vi kan er å holde deg oppdatert på noe av det som kommer! Vi vil at det skal bli lettere for deg å følge med på utviklingen, slik at du kan være forberedt på det som kan påvirke bedriften din i fremtiden.

Om du vil lese flere saker som Hvorfor må du ha kjennskap til metaverset?

Følg med på Nettpakke-bloggen om du vil lese flere spennende saker slik som Hvorfor må du ha kjennskap til metaverset? Vi har som mål å være en blogg som er relevant for alle som trenger en løpende digital oppussing!

Takk for at du leser bloggen vår, og for at du er en del av vårt nettverk!