Hopp til innholdet

Hvordan markedsfører du på sosiale medier?


Sosiale medier markedsføring, eller SMM, er en form for internettmarkedsføring som inkluderer å lage og distribuere innhold for å oppnå dine markedsførings- og merkevaremål.

I tillegg til gratis publisering av innlegg (tekster, videoer, bilder og andre typer innhold) som stimulerer publikumsengasjement, inkluderer SMM også markedsføring gjennom betalt annonsering på sosiale nettverk.

Det vi går gjennom i dag er sosiale medier markedsføring, og dersom du driver egen bedrift – hvorfor trenger du slik type markedsføring av ditt merke eller produkt?

Her forklarer vi hvorfor din bedrift trenger markedsføring på sosiale medier.

Hvorfor trenger du det?


Å øke bevisstheten er målet for enhver gründer og sin merkevare. Det er mange mekanismer for å øke trafikk og oppstyr omkring et produkt, og man må velge den mest effektive i en gitt situasjon. Med all den overflod av markedsføringsverktøy i 2021, kan man analysere alt av resultater gjennom sosiale medier markedsføring – dette gir store fordeler da man kommer et steg foran og vet hvordan kampanjene funker eller hva som ikke gir avkastning.

Når du oppretter en bedrift eller en oppstart, er det viktig å erklære deg selv i de første trinnene og begynne å motta inntekter uten å svinge ettersom du trenger å få tilbake investeringen og prøve å få fortjeneste. Men veldig ofte er det et problem med mangelen på omfattende markedsføringsbudsjetter.

Sosiale medier markedsføring er en fin måte å snakke om merkevaren din, tjenestene dine, restauranten din, og viktigst av alt, alt på et budsjett!

Du kan øyeblikkelig begynne å annonsere på sosiale nettverk som FB eller IG, i motsetning til utendørsannonsering, trykte medier eller Internett-medier, reklame i TV og radio, hvor du trenger å bestille reklameplasser flere måneder i forveien, bruke tid og budsjetter på å lage materialer. Dessuten er dette en lang prosess; kontaktkostnaden er mye høyere enn i sosiale nettverk.

Hvorfor virksomheten din trenger et selskap for sosiale medier?

Her forklarer vi hvorfor virksomheten din trenger et selskap for sosiale medier.


Ett spørsmål dukker opp når vi snakker om det sosiale medieselskapet – «Hvorfor trenger vi et selskap for å bli sett gjennom SMM?». Noen mennesker tror at de kan gjøre markedsføring på sosiale medier alene, hvorfor trenger de et selskap? Svaret på dette spørsmålet er at du ikke kan håndtere alt om gangen. Som forretningsmann hadde du antakelig brukt alt for mye tid på dette istedet for det du kan best. Det ser man ofte skjer på nett, hvor de ulike mediene har store mellomrom mellom poster. Dette gir ikke brukerne det de forventer og man kan risikere å miste sine følgere.

Et markedsføringsfirma for sosiale medier har et team som kan gjøre jobben din perfekt. Hvert medlem av et team er ekspert på ferdigheter. Selskapet vil også gi deg fullstendige detaljer, rapporter, forslag og alt om virksomheten din. Når du ansetter et selskap for å håndtere din sosiale medier markedsføring, trenger du ikke å bekymre deg for posting og det som vanligvis stresser bedriftseiere, fordi de vil håndtere alt det som er nødvendig. Det er slik at alle har vi hver våre ferdigheter, og bra er det!

Her er noen viktige ting du må huske på når du ansetter et selskap:

– En god forståelse av bedriften
– Ikke utelukk yngre kandidater
– Se etter strategiske tegn
– Gjennomgå deres sosiale medier
– Ikke glem profesjonalitet
– Se etter relaterte ferdigheter

Det er mange selskaper i sosiale medier som også er aktive på nettet og på kontoret. Du kan også ansette et selskap online og kontorbasert, avhengig av din interesse og det som passer seg. Det som er så bra med dagens medier, er at mesteparten skjer på nett uansett.

Hvordan et selskap for sosiale medier markedsføring hjelper deg med å nå mange mål:
  • Å drive trafikk til nettstedet ditt
  • Økning i antall salg
  • Økende merkevarebevissthet
  • Skape et merke – «image»
  • Forbedre kvaliteten på kommunikasjon og samhandling med målgrupper
  • Skape kontinuitet

Jo større publikum på sosiale medier, jo lettere blir det å fylle kundelisten din med innkommende trafikk og øke salget.

Se våre tjenester for mer informasjon.